Lukland

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Home

Kajak skládací VIK

Email Tisk PDF

Objevte nová místa s kajakem VIK 3.8
Kayak_on water_2 made in germany_4

Necelé 4 metry dlouhý kajak VIK 3.8 je vyroben tak, aby každý jeho detail plnil stoprocentně svou funkci. Díky jeho kompaktním rozměrům ve složeném stavu 70 x 55 x 16 cm  se pro něj snadno najde místo i v malém bytě nebo kufru auta. Záměrem výrobce je tak umožnit zážitky z jízdy na vodě i těm, kteří nemají možnost či nechtějí manipulovat s neskladnými loděmi různých typů. Skládací kajak VIK 3.8 je vyráběn z nejlepších materiálů, které zajišťují vysokou kvalitu a tedy dlouhou životnost. Kajak při vývoji prošel celou řadou testů materiálů i funkce.

Cena kajaku včetně DPH:     44.900,- Kč                               KOUPIT_3

Profit_del

   

Ke každému kajaku VIK 3.8 obdrží zákazník zdarma jeden kus pádla. Zákazník může zvolit délku 210 cm nebo 220 cm. Kratší délka pádla je vhodná pro osoby do výšky 170 cm, delší pádlo pak pro osoby vyšší.

Pádlo se dodává jako dělené na dvě části. Dělené pádlo je vhodnější pro lepší manipulaci na suchu, tedy zejména pro převoz a skladování. 

Profit_cel

Po zasunutí obou konců do sebe a zajištění pojistkou v podstatě nepoznáte, že je pádlo vyrobeno ze 2 dílů. 

Základní charakteristika pádla: Materiál žerdě je tvrzený vysokopevnostní dural s vlastní silnou korozivzdorností, navíc eloxovaný, při tloušťce stěny 1 mm dosahuje optimálního poměru pevnosti a hmotnosti. Duralová trubka žerdě má průměr 28 mm a je v místě úchopu potažena bužírkou z materiálu odolného proti mechanickému poškození. Bužírka je příjemná na dotyk i v chladnějším počasí. Jedná se o ryze český výrobek. 

Zásadním kvalitativním parametrem je to, že listy pádla jsou vyráběny z polypropylenu, který je ve srovnání s běžně používaným polyetylénem pevnější a tvarově stálý. Proto list nepotřebuje další duralovou výztuhu, což zajišťuje nižší hmotnost při zachování dostatečné pevnosti. Ve spojce u děleného pádla jsou plně korozivzdorné pružiny, jejichž pevnost je zaručena použitím polyamidu vyztuženým skleněnými vlákny. 

Dělené pádlo lze rovněž samostatně objednat. Na výběr jsou délky 210 nebo 220 cm.

Cena děleného pádla včetně DPH:     1.990,- Kč                         

Délka děleného pádla 210 cm       KOUPIT_3

Délka děleného pádla 220 cm        KOUPIT_3

POPIS SKLÁDACÍHO KAJAKU VIK 3.8
Kayak_front      Kayak_front_part      Kayak_alu_spojka    Kayak_side_upper
Profil kajaku ho předurčuje ke snadnému pohybu vodou. Přitom je kajak dostatečně stabilní díky širší a ploché střední části.  Vzadu i vepředu je překrytí a upevnění pomocí ozubeného pákového zámku s magnetem. Zvýšení stability kontstrukce zajišťují práškově dokončené hliníkové profily, které jsou uzamčeny rychloupínacím závěrem z hliníkové slitiny a fixovány suchým zipem.

Rozměry kajaku, když je připraven k jízdě: 

Délka: 380 cm    Šířka: 70 cm     Výška uprostřed:   35 cm 

Nosnost: 100 kg + 20 kg zavazadel vepředu a vzadu (nejlépe rozložit kvůli vyvážení)

Kayak_seat Kayak_rucksack Kayak_man_bagpack Kayak_belt_to body

Ke stabilitě napomáhá nízké těžiště sedáku. Ten je tvořen systémem pro přenášení a zahrnuje opěrku zad z hliníkového profilu a opěrku pro nohy.

Sedák je vytvořen z části pro přenášení kajaku, když je ve složeném stavu.

Takto vypadá kajak ve složeném stavu a uložený do pouzdra, určeného k zavěšení na záda. Celý "velký" téměř čtyřmetrový kajak složíte, dáte na záda a můžete jít....

Rozměry vaku: 70 x 55 x 16cm

Hmotnost kajaku: 13 kg

Pro stabilnější nošení zavazadla s kajakem VIK 3.8 lze oba ramenní popruhy vepředu sepnout příčným řemenem s rychloupínací přezkou. 

CHARAKTERISTIKA, POUŽITÝ MATERIÁL u kajaku:
Rychloupínací magnetický systém s ozubeným uzávěrem s pákami slouží k rychlé a jednoduché montáží. Cvak a je hotovo.  Materiál: základ stěny kajaku tvoří třívrstvá deska z polypropylenu, která je potažena kaučukovou tkaninou pro zlepšení ochrany a odolnosti. Hrany jsou zesíleny a celková pevnost výrobku je zajištěna hliníkovými profily s práškovou vrstvou na povrchu.  V přední i zadní části kajaku je úložný prostor pro vložení zavazadel denní potřeby. 
verschluss

Kayak_front

Kayak_akce_1
Krycí deka - špricdeka HEKLA pro kajak VIK 3.8 

spritzschutz_1

Kajak VIK 3.8 je v základním provedení na horní straně otevřený s výjimkou částí předku a části zadku. Pro dosažení optimálního jízdního komfortu, zejména v nepříznivých povětrnostních podmínkách (vítr, déšť), ale i proti nacákání vody dovnitř kajaku při pádlování, se používá krycí deka, tzv. špricdeka.

Deka je upevněna stavitelným páskem tak, aby nedocházelo k jejímu uvolnění, například při větru.

Magnetické uzávěry se zapínají do předmontovaných protikusů na postranicích kajaku.

Oděru a vlhku odolná látka s protivětrnou strukturou zajistí bezstarostnou jízdu na kajaku VIK 3.8.

Pro jednoduchý a rychlý přístup k uloženým zavazadlům slouží přizpůsobený otevírací kryt, přičemž vodotěsný upevňovací suchý zip tak udržuje zavazadla v dokonalém suchu.

Cena špricdeky včetně DPH:     7850,- Kč                KOUPIT_3

Kajak VIK 3.8 má samonosnou pevnou konstrukci tak, aby se dno při jízdě na vodě neprohýbalo či nevlnilo. To by negativně ovlivnilo jízdu.

Z obrázku je patrné, jak vypadá samotná špricdeka HEKLA. Při jejím složení nezabere její objem více než malá příruční taška. 

Nasazení špricdeky na kajak je otázkou cca 2 minut.  

                    

spritzschutz_web
Při současném zakoupení kajaku VIK 3.8 a špricdeky HEKLA ušetří zákazník 2.850,- Kč.
Navíc je v ceně zahrnuto i pádlo.
Cena kajaku VIK 3.8 (včetně pádla) a špricdeky činí 49.900,- Kč.            KOUPIT_3

Sestavení kajaku VIK 3.8 do provozuschopného stavu je v zásadě jednoduché a je otázkou cviku. Uživatelé, kteří kajak opakovaně sestavovali a znovu skládali potvrzují, že oba postupy zaberou ne více než 5 minut.
Začněme rozložením a sestavením pro použití na vodě:

A pokračujme operací opětovného složení do vaku, který dáte na záda: